Dryck

Mousserande & Champagne

  • 420:- / 95:- Rigol Cava

    Spanien

  • 550:- / 110:- Champagne de Saint-Marceaux Brut

    Frankrike, Champagne

Röda viner

  • 460:- / 115:- Cape wine Nieuwe Haarlem

    Sydafrika

  • 760:- Pirate Blend

    Margaret River, Australien

  • 750:- Orin Swift Palermo

    USA, Napa Valley

  • 420:- / 105:- Legend of Dracula, Pinot Noir

    Rumänien

  • 460:- / 115:- Apothic Dark

    USA, Kalifornien

  • 395:- / 98:- Marius

    Syrah, Grenache, Frankrike.

  • 375:- / 92:- Lasses Röda, Blend

    Chile

  • 420:- / 105:- Legend of Dracula Merlot

    Delau Mare, Rumänien

Vita viner

  • 520:- Bridlewood Estate Winery, Chardonnay

    USA, Kalifornien, Monterey County

  • 480:- / 120:- Even & Odd, Riesling

    Weingau, Tyskland

  • 420:- / 105:- Les Calcaires, Sauvignon Blanc

    Loire, Frankrike

  • 375:- / 92:- Lasses Vita Dröm

    Soave, Italien

  • 420:- / 105:- Legend of Dracula Feteasca Alba

    Delau Mare, Rumänien

Fatöl

  • 79:- Ship full of IPA
  • 69:- Melleruds Pilsner

Flasköl

  • 82:- Red Seal

    Red Ale

  • 89:- Victory at Sea, Peanut Butter

    Imperial Porter

  • 89:- Sculpin IPA

    IPA

  • 99:- Barrel Aged Sour Wench
  • 89:- Lasse i Gatan Imperial Stout
  • 72:- The Tail of a Whale
  • 72:- Wisby Kloster
  • 79:- Miss Behave

    IPA

  • 58:- Bistro lager

    Mellanöl

  • 42:- Melleruds

    Alkoholfri

Rom

  • 129 :- / 3 cl La Maison Rhum du Perou

    Detta destillat, som är över hundra år gammalt, använder melass från sockerbetornas odling i rika vulkaniska jordar. Gjord i Solera-metoden, som vanligtvis ses i Sydamerika, ger denna rom en typisk och elegant profil. Mjuk doft av vanilj, kakao och ädelträ. Med smaker som kanel, muskot och lätt chili.

  • 129:- / 3 cl La Maison Rhum de Guátemala

    Denna rom mognar i centrala Guatemala på en höjd av 2300 meter. Romen har lagrats på två olika typer av Bourbonfat, där det ena fatet är bränt. Enligt Solera-metoden som ger denna rom en anmärkningsvärd komplexitet. Doft av tropiska torkade frukter. Rund smak av honung, annanas, sylt, träd och sedlar.

  • 129:- / 3 cl La Maison Rhum de Colombie

    Denna exceptionellt eleganta rom blandas mästerligt av Sandra Reategui och Judith Ramirez, två av de bästa colombianska rommakarna. Romen har legat på amerikanska ekfat. Doft av bränt trä med en smak av kaffe, kakao samt rostat bröd.

  • 129:- / 3 cl La Maison Rhum du Venezuela

    Denna rom är gjord på suger cane honey, vilket är den renaste melassen. Rommen har lagrats på fat från amerikansk vitek. Venezuela är ett av de få länder som reglerat produktionen av rom i syfte att hålla uppe kvaliteten. Komplex doft av tydliga fattoner, vanilj samt salta torrostade nötter.

  • 129:- / 3 cl La Maison Rhum Vieux Republique Dominicaine

    En lätt rom som är typisk för ön. Mjuk och söt rom med smak av lönnsirap och trä. Mer socker än i andra romsorter.

  • 129:- / 3 cl La Maison Rhum de Trinidad & Tobago

    Detta är en treårig rom. Sedan rommen destillerades 2008, betyder det antagligen att det måste vara Angostura, som förmodligen är det enda kvarvarande destilleriet i Trinidad vid den tiden. Lagrad på bourbonfat i tio år och tappas sedan i Frankrike på flaska. fatig karaktär med doft av cigarr och fnöske. Lång eftersmak med rökiga toner.

  • 108:- / 3 cl Plantation Jamaica 2005

    Rustik smak som balanserar smördeg, fruktighet som banan, plommon, hasselnöt och en touch av kryddighet av muskot och peppar.

  • 108:- / 3 cl Plantation Trinidad 2008

    Denna rom lagras på bourbonfat i 9 år innan buteljering. Tydliga fruktiga noter av citrus som övergår till en explosion av citrus och päron som övergår till en fyllig, lätt eldig smak med inslag av rostade mandlar, popcorn och paprika.

  • 108:- / 3 cl Plantation Peru 2003

    Samarbete mellan några av världens bästa profiler inom sprit. Denna skapades genom många smakprover och sena nätter på Maison Ferrand. Stor smak med tanniner, kokta äpplen, citron, mango och valnötter. Den avslutas med vitpeppar, vanilj och muskotnöt.

  • 108:- / 3 cl Plantation Fiji 2009

    Här har vi en mer rustik variant med mer direkt fast bett, fatgrepp och bourbonkänsla, som även denna är förförande attraktiv i aromen. Stor, rik och rund, smaken följer näsan med en ypperlig smak och smöriga toner av vanilj, karamell, kakao, ingefära, och en avslutning som bär fruktiga smaker av kvitten, hasselnötter och kokosnötter.

  • 108:- / 3 cl Plantation Pineapple

    En riklig och fantastik doft, framhålls av lite rökiga toner och aromer av tropisk frukt, ananas, citrusskal och en touch av nejlika. Gommen öppnar med en strukturerad, behaglig känsla av mogen banan, ananas och kryddor lager i en rökig finish.

  • 144:- / 3 cl Plantation O.F.T.D Overproof artisanal rum

    Stark och utrycksfull smak av gräddkola, choklad och vanilj, den fortsätter med kanel, russin, muskot, ek, melass och med rökiga toner. Avslutas med en lång och tydlig smak av mörk choklad, kryddnejlika och kola.

  • 108:- / 3 cl Plantation Panama 2004

    I smaken framkommer fruktiga smaker som russin, smörkola med en touch av ek och rökighet.

  • 108:- / 3 cl Plantation XO, Barbados

    Lagringen påbörjas i bourbonfat och avslutas i Frankrike på cognacsfat. Rommen lagras i 13 år. Fyllig rom med viss sötma, frisk, välbalanserad med smak av arrak, vanilj, marsipan och choklad.

  • 186:- / 3 cl Plantation Reunion Singel Cask 15 years old

    Denna rom är tillverkad efter traditionell Agricol. Det intressanta med denna rom är att den produceras i Sydamerika, Karibien, men på ön Reunion som ligger i Indiska Oceanen. Romen är 15 år gammal, de första 13 åren lagras den på bourbonfat för att sedan vila de sista två åren i Ruby Portfat. Rik och torr smak som börjar med crème brûlée, muskot, kokosnöt och vanilj. Detta övergår i kryddigare toner som svartpeppar som övergår i toner av grönt te. Eftersmaken är lång av karamell och vanilj.

  • 78:- / 3 cl The Kraken black spiced rum

    Kombinationen av lekfullhet, attityd och kvalitet har på kort tid gett The Kraken – som är namnet på det mytiska djuphavsodjuret som krossat skepp och sjömän i århundraden – närmast kultstatus i USA och när man sedan provar innehållet så är det inte svårt att förstå varför. Här finner vi en mörk rom med fin, till och med komplex, romkaraktär som har fått sällskap av karamell, knäck, kola, ingefära och vanilj samt en lätt örtig kryddarom. Den svarta, kryddade rommen är en blend från Trinidad och Tobago, med Angostura som bas.

  • 87:- / 3 cl J.Bally 7y Rhum Vieux Agricol

    J.Bally producerar några av de äldsta agricolromen på Martinique. De producerar endast rhum agricole, dvs rom som görs av saften från pressade sockerrör. Denna saft jäses till ett slags sockerrörsvin som sedan destilleras och lagras minst 7 år på bourbonfat. Som många andra rom från Martinique, så har den väldigt kraftig fatkaraktär med mycket rökighet.

  • 129:- / 3 cl Gosling´s Family Reserve Old Rum, Bermuda

    Old Rum lagras tills den uppnått perfekt mognad och balans. Detta tar ungefär 16 år. Den räknas utan tvekan som en av de bästa mörka rommen i världen. Komplex, fyllig och intensiv doft. Härlig blandning av arrak, torkad frukt, kokos, banan och vanilj. Harmonisk, smakrik med en kryddig, lite eldig avslutning.

  • 126:- / 3 cl Zacapa 23

    Denna rom är så bra att den har blivit portad från tävlingen ”Världens bästa rom” på livstid. Smakrik, nyanserad rom med fatkaraktär och lite sötma, inslag av torkad frukt, lönnsirap, nötter och örter. Rommen är otroligt välbalanserad. Den är söt och trots sin lite trögflytande karaktär blir den aldrig sliskig. Tydlig och fin balans mellan torkad frukt, nötter, lönnsirap och vanilj.

  • 177:- / 3 cl Zacapa edition Negra ron, Guatemala

    Edition Negra är en rom som verkligen sticker ut mycket i Zacapa-familjen. Den gjordes med avsikt att vara något alldeles extra och helt annat än sin systerrom. Till det yttre är den lik Zacapa 23 men den ligger i en helt annan skala. Framställs av suger cane honey i låglandet i Guatemala, för att sedan lagras i den svala luften på 2300 meters höjd. Den får sedan mogna i dubbla förkolnade amerikanska ekfat. En mörk rom med en rökig intensitet och kryddiga toner.

  • 102:- / 3 cl English Harbour 5 yo, Antigua/Barbuda

    English Harbour 5 yo är en medelfylligt, kryddig och mjuk rom med läckra smaker av rök, farinsocker, kokos, mandarin och choklad. Den destilleras i kopparpannor och lagras sedan i ekfat.  Denna polerade kopparfärgade rommen ger inledande 
intryck av körsbär, ek och en lätt touch av rök. Mogna frukter, kokos och inslag av kanel fyller gommen.

  • 168:- / 3 cl R.L. Seale's, 10y, Barbados

    Fantastisk rom från Richard Seale, den kända producenten av Bajan rum. En söt och mjuk rom med mycket karaktär. Inget tillsatt socker. Varma kryddor som kanel och muskot. Rostad höstäpple och karamell.

  • 96:- / 3 cl Amrut Old Port, India

    Denna rom destilleras, lagras och buteljeras i Bangalore, Indien på endast 100% Indiska sockerrör. Doft av pistaschnötter, jordnötter och vaniljglass. Torr och aningen fruktig med toner av tobak och smörkola.

  • 144:- / 3 cl Austrian Empire Navy, Dominican Republic, 18y Solera

    Denna rom är unik i sitt slag och är endast gjord i en strikt limitededition på bara 890 flaskor över hela världen, alla flaskor har ett unikt serienummer. Den har åldrats sakta i 18 år via solera-metoden. Väldigt välbalanserad rom med smak av torkad frukt, choklad, karamell och örter.

  • 195:- / 3 cl Vizcaya Cask 21, Dominican Republic, VXOP

    En rom som har sitt ursprung på Kuba men som sedan 1960 görs i den Dominikanska Republiken. Namnet på romen, Cask 21, kommer från den tiden då man fortfarande hade tillverkning på Kuba och där man hade sin finaste rom på ett fat som hette just No. 21. Fin och mjuk rom med framträdande knäck- och kolasmaker. Lång och trevlig finish med nyanser av vanilj, honung, kola och ananas. Vizcaya är en agricol-lagrad på bourbonfat.

Öppettider

  1. mån Stängt
  2. tis - tor
  3. fre - lör
  4. sön Stängt

Vi har stängt 24 - 26/12 & 31/12 - 1/1.

Kontakt